• 09146646356-04134264517
  • 09146646356
  • جاده تبریز،آذرشهر،شهرک صنعتی رجایی شمالی

صحافی

صحافی

صحافی

مقدمه:

صحافی یکی از مراحل بسیار ظریف و سرنوشت ساز در فرایند طراحی تا چاپ است،چه بسیار کار های نفیسی که در این مرحله از بین می روند و تقریبا باطله میشوند، در این جا به مراحل بعد از چاپ اعم از برش، تا و … و در نهایت تهیه کتاب، صحافی میگوییم.

بسیاری از مشکلاتی که در این مرحله نمود پیدا میکند در زمان در زمان طراحی و صفحه بندی ایجاد شده است و بی دقتی های متعدد باعث شده که در مرحله صحافی نمایان شود، بسیاری دیگر از مشکلات نمایان شده در این مرحله، به خصوص در کار کتاب در زمان چاپ ایجاد میگردد، از جمله این مشکلات روی هم قرار نگرفتن علائم دو طرف فرم های چاپی است که نتیجه آن بالا و پایین رفتن شماره صفحات در کتاب و … خواهد بود.

در ادامه به توضیح شیوه های مختلفی میپردازیم که میتوان اوراق پراکنده را به شکل دسته بندی، برای مقاصد مختلف ارائه کرد، آشنایی با این شیوه ها، کمک موثری به نحوه ارائه مستندات چاپی به شکلی مطلوب خواهد کرد.

این نکته را در نظر داشته باشید که همواره طراحی صفحات خود را با توجه به نوع صحافی و فضای لازم حاشیه طراحی کنید.

انواع مدل های صحافی:

ته دوخت: در این نوع صحافی، فرم ها در کنار هم قرار گرفته، از ته دوخته میشوند.

ته چسب: شبیه به صحافی ته دوخت است با این تفاوت که ته کار برش خورده سپس چسب میشود.

مفتولی: در این نوع صحافی فرم ها در دل هم قرار گرفته به وسیله مفتولی یا منگنه به هم دوخته میشود.

صحافی مفتولی را را به دو حالت میتوان انجام داد:

  1. ازتو 2. از رو

نوعی از صحافی مفتولی نیز وجود دارد که در انتها به شکل حلقه است و معمولا برای مستنداتی که در کلاسور قرار میگیرند کاربرد دارد.

نخی: در این حالت شبیه به صحافی مفتولی فرم ها در دل هم رفته، منتها به جای منگنه با نخ به هم دوخته میشوند، این نوع صحافی نیز در دو حالت انجام میشود: 1. از تو 2. از رو

پانچ: این نوع صحافی بیشتر به منظور بایگانی کاربرد دارد و امکان آن مهیا است. اوراق را با پانچ دستی سوراخ کرده، در کلاسور یا زونکن قرار میدهند، ماشین پانچ معمولی در بازار به شکل دو سوراخی است اما مدل های دیگر سه سوراخی، چهار سوراخی است و حتی با سوراخ های قابل جابجایی نیز در بازار یافت میشود.

فنر پلاستیکی: در این نوع صحافی دسته کاغذ را درون پانچ مخصوص قرار داده، سوراخ میکنند و با فنر های پلاستیکی در اندازه مورد نظر کاغذ ها را به هم گیر میدهند.

فنر سیمی: به همان شکل فنر پلاستیکی عمل میشود و با این تفاوت که در انتها از فنر های سیمی که در دو نوع کلی، معمولی و دو تایی است کار بسته میشود.

مشکل فنر سیمی معمولی این است که به هنگام برگ خوردن اوراق، تراز اوراق به هم میخورد، برای رفع این مشکل از فنر سیمی دو تایی میتوان استفاده کرد.

ته بند پلاستیکی: نوعی از صحافی که در دسترس بوده امکان انجامش در محیط های شخصی و اداری فراهم است، ته بند پلاستیکی میباشد، اوراق را دسته کرده، با این نوع ته بند که در اندازه های مختلف موجود است، کار از ته بسته میشود.

ته بند اوراق چاپگر: چاپگر های سوزنی دارای اوراقی هستند که به شکل رول مورد استفاده قرار میگیرند، در دو طرف این اوراق سوراخ هایی وجود دارد که به وسیله آنها رول کاغذ در چاپگر حرکت میکند، برای صحافی این اوراق از ته بند مخصوصی استفاده میشود، این گیره پلاستیکی بوده، از سوراخ های دسته کاغذ رد میشود و در طرف دیگر نوار پلاستیکی دیگر انتهای آن را میبندد.

گیره کاغذ: این وسیله که در انواع فلزی و پلاستیکی موجود است روش بسیار ساده ای برای بستن مستندات محسوب میشود و بسیار متداول است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×